Pizza voor Poverello – Radio 2 reportage

De beste pizzabakkers van het land bakken vandaag pizza voor Poverello in Brussel, de organisatie die zich inzet voor mensen die in armoede leven.

Mensen die het niet breed hebben, kunnen in Brussel bij Poverello terecht voor onder meer een warme maaltijd. En vandaag is dat pizza. De 10 beste pizzabakkers van het land komen daar pizza bakken. “We bakken drie verschillende soorten pizza,” vertelt pizzabakker Michel. “We maken pizza Margherita en pizza’s met paddenstoelen en met salami.” De pizzabakkers zijn blij dat ze op die manier iets kunnen doen voor mensen die in armoede leven. “Dat geeft een goed gevoel, iets teruggeven aan de maatschappij. Moest iedereen dat doen, er zou veel minder miserie zijn in de wereld.”

Verrassing

Johan werkt al 35 jaar bij Poverello in Brussel. “Wij bieden iedere dag 150 à 200 maaltijden aan en vandaag verrassen wij de mensen met pizza. Met Poverello willen wij mensen een plek geven waar ze in de warmtekunnen zitten en waar ze zich veilig voelen. En af en toe organiseren we een speciale activiteit die vreugde brengt zoals het bakken van pizza.”

Beluister hier de reportage van Radio 2